Appel havermoutcake
Deze voedzame cake staat binnen 5 minuten in de oven! Echt super makkelijk en razend snel. Het afkoelen is nog het moeilijkst. Want laat zo'n lekker tussendoortje maar eens liggen. Ook prima al broodvervanger tijdens de lunch.

Ingrediënten
200 g havermeel
80 g amandelmeel
4 eieren
150 ml amandelmelk
1 tl bakpoeder
flinke tl kaneel
1 appel, geschild en in blokjes gesneden
4 el honing
1 snuf zout
Bereiden
Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
Doe alle ingrediënten, behalve de appel, in een kom en mix tot een glad beslag. Schep de appel er doorheen en giet het beslag in de bakvorm. Zet de vorm voor 40 a 50 minuten in het midden van de oven. Controleer met een houten prikker of de cake gaar is (komt deze er droog uit, dan is de cake klaar). Wordt de cake te donker? Dek dan af met aluminiumfolie.
