Appel kaneelcake met lemon curd

Deze kruidige cake heeft naast de plakjes appel die een beetje wegzakken in de cake nog een lekkere verrassing. Wanneer je een hap neemt proef je het friszoete van de lemon curd. Een lekkere herfstcake met nog een klein vleugje nazomer!

Ingrediënten

200 g zachte roomboter
150 g suiker
4 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
2 appels
2 tl kaneel + een beetje extra
Snufje zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Klop met een mixer boter en suiker in 5 minuten romig. Voeg één voor één de eieren toe, totdat er een egaal beslag ontstaat. Meng zelfrijzend bakmeel, zout en 1 tl kaneel door het beslag. Vet de cakevorm in met een bakspray. Giet het beslag in de vorm. Klop de lemon curd los en schep op het beslag. Maak met een lepel wat zigzag bewegingen om de lemon curd wat over het beslag te verdelen.

Snij de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakjes. Leg de plakjes appel dakpansgewijs op de cake. Strooi er nog wat extra kaneel overheen. Bak de cake in ongeveer 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de cake iets afkoelen in het blik en stort de cake op een taartrooster en laat verder afkoelen.