Bananenbrood met havermout en noten

Lekker en gezond bakken? Probeer dan eens dit heerlijke bananenbrood zonder toegevoegde suikers. Gezoet met dadels en niet zwaar doordat je amandelmeel gebruikt. Met noten voor extra energie. Verantwoord smullen maar!

Ingrediënten

3 bananen
50 g ontpitte dadels
3 eieren
100 g amandelmeel
50 g havermout
1 1/2 tl bakpoeder
handje gemengde noten
zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de bananen met de dadels in een keukenmachine of staafmixer tot een glad beslag. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree. Voeg het amandelmeel, bakpoeder en havermout toe aan het beslag en roer het goed door. Roer tot slot de ongebrande noten erdoor. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.


Als de bovenkant te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier. Controleer of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je 'm er uit haalt? Dan is het bananenbrood klaar. Laat verder afkoelen op een rooster.