BBQ appelcake

Bakken op de barbecue kan ook! Probeer het zelf eens met deze makkelijke cakerecept met stukjes appel. Wel heb je hiervoor een gietijzeren cakevorm nodig en een barbecue. Heb je die niet bij de hand? Niet getreurd, dit recept kun je ook prima in een gewone cakevorm in de oven maken ;-)

Ingrediënten

200 g bloem
200 g zachte boter
80 g lichtbruine basterdsuiker
50 g witte basterdsuiker
10 g bakpoeder
4 eieren
2 appels
2 el custardpoeder
1 tl kaneel

Ook nodig:

Gietijzeren cake/broodvorm
Barbecue
Briketten / houtkool

Bereiden

Verwarm de barbecue op 150 graden. Plaats de kolen aan weerszijde van de barbecue. Houdt ca. 4 hete kolen/briketten apart.

Klop de boter en suiker in 5 minuten met de mixer op de hoogste stand tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed. Voeg bloem en bakpoeder toe aan het mengsel en klopt 4 minuten tot een egaal beslag. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Meng de appel met de custardpoeder en kaneel en spatel door het beslag.

Vet de gietijzeren vorm in met boter en schep het beslag er in. Doe het deksel op de vorm en leg hierop de 4 achtergehouden kolen/briketten. Bak voor 45-60 minuten in het midden van de barbecue , dus niet rechtstreeks boven de kolen/briketten, tot deze gaar is (check met sateprikker). Laat afkoelen op een rooster.