Candy Cane Meringue

Deze zoete feestelijke schuimpjes doen mij altijd gelijk denken aan zo'n ouderwetse snoepwinkel vol glazen potten met oud hollandse snoepjes. De felle kleuren en zoete smaak zorgen ervoor dat ze op zijn in een oogwenk.

Ingrediënten

150 g eiwit (4 grote eieren)
150 g fijne kristalsuiker
150 g poedersuiker
10 g aardappelzetmeel (maizena)
1 el aardbeienjam
1 tl citroenaroma
1 tl pistache aroma
Rode, oranje en groene kleurstof (gelvorm)

Bereiden

Klop de eiwitten met kristalsuiker stijf in een kom. Spatel rustig de poedersuiker en aardappelzetmeel erdoor.  Verdeel de meringue over 3 kommetjes.

Rode meringues
Meng bij kom 1 de jam erdoor en roer daarna met een sateprikker een paar druppels rode kleurstof erdoorheen totdat er een mooi marmer patroon ontstaat.

Oranje meringues
Meng door kom 2 de citroenaroma erdoor en roer daarna met een sateprikker een paar druppels oranje kleurstof erdoorheen totdat er een mooi marmer patroon ontstaat.

Groene meringues
Meng door kom 3 de pistache aroma erdoor en roer daarna met een sateprikker een paar druppels groene kleurstof erdoorheen totdat er een mooi marmer patroon ontstaat.

Zet 3 grote glazen klaar en vouw hierin een spuitzak met spuitmondje naar keuze. Voor een extra marmer effect kun je nog een paar strepen kleurstof met de sateprikker aan de binnenkant van de spuitzak aanbrengen . Doe alle mengels in spuitzakken en spuit kleine toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van een voorverwarmde over van 100 graden. Droog de meringues ca 100 minuten. Zet daarna de oven uit en laat de meringues nog 20 minuten drogen met de ovendeur open.

Tip! Je kunt natuurlijk eindeloos varieren met kleuren en smaken. Ook heerlijke smaken zijn bijvoorbeeld munt, sinaasappelbloesem, kersen(sap), frambozen- of abrikozen(jam).