Chocolade sinaasappel tulband

Doordat je verse sinaasappels toevoegt wordt deze cake zacht en fruitig.
Een feestelijke favoriet van iedereen!

Ingrediënten

175 g boter, op kamertemperatuur
2 sinaasappelen
80 g pure chocolade
200 g zelfrijzend bakmeel
1 1/2 tl bakpoeder
175 g lichtbruine basterdsuiker
3 eieren, losgeklopt
Poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden. 

Vet een tulbandvorm in. Rasp de schil van 1 sinaasappel en snijd met een citrusschiller dunne reepjes van de schil van de andere sinaasappel. Verwijder de schil van de sinaasappels en snijd partjes tussen de vliesjes uit. Snijd de partjes in kleine stukjes en vang het sap op. Rasp de chocolade fijn.

Zeef meel en bakpoeder boven een grote kom. Voeg boter, suiker, eieren, sinaasappelrasp- en sap toe en roer glad. Spatel de sinaasappelstukjes en chocoladerasp erdoor. Schep het beslag in de vorm en bak in 45 minuten. Stort op een rooster en laat afkoelen. Strooi de poedersuiker erover en garneer met de sinaasappelreepjes.