Citroencake met blauwe bessen

Zelf hou ik niet van te zoete cake dus heb ik voor dit recept geëxperimenteerd met minder suiker dan normaal en zelfs een deel vervangen door honing. Doordat er lekker veel citroenrasp door zit krijgt de cake een extra frisse smaak. Het glazuur geeft net een zoetzure bite aan elke plak.

Ingrediënten

200 g boter
75 g suiker
75 g honing
1 tl vanille extract
4 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
rasp van 2 citroenen
snufje zout
1 el bloem
150 g blauwe bessen
Bakspray

Voor het glazuur
75 gram poedersuiker
1 el water
1 el citroensap
Paar blauwe bessen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de citroenrasp en een snufje zout toe. Meng tot een egaal beslag. Roer 1 el bloem door de blauwe bessen ze bedekt zijn met een laagje bloem. Hierdoor zakken ze niet naar de bodem van de cake tijdens het bakken. Spatel de bessen voorzichtig door het beslag.

Vet een cakevorm in met bakspray en schep het beslag er in. Bak de cake ca. 60 minuten in het midden van de oven. Laat de cake eerst afkoelen voordat je het glazuur erover giet.

Roer poedersuiker, water en citroensap door elkaar. Voeg eventueel extra poedersuiker toe als het te nog te dun is. Verdeel de glazuur over de cake. Plaats er wat blauwe bessen bovenop.