Cranberry pompoentulband

Dit lekkere recept past helemaal bij de herfst. De pompoen en cranberries geven de cake een volle, iets zoete smaak. En door de toevoeging van warme karamelsaus wordt deze cake onweerstaanbaar.

Ingrediënten

1 pak pompoen (450 g, diepvries)
1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
4 el keukenstroop
200 g boter op kamertemperatuur
350 g witte basterdsuiker
400 g zelfrijzend bakmeel
2 tl gemalen kaneel
4 eieren
1 vanillestokje (zakje 1.5 g)
1/2 zakje gedroogde cranberries (250 g)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Kook de pompoen in een pan met water in 10 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Verwarm ondertussen de melk en keukenstroop in een steelpan. Breng al roerend met een houten lepel aan de kook. Kook op middelhoog vuur al roerend in 8 min. tot een stroperige saus. Laat van het vuur iets afkoelen.

Meng de boter en suiker 5 min. in de keukenmachine. Zeef ondertussen het bakmeel, de kaneel en een mespunt zout boven een kom. Meng de eieren een voor een door het botermengsel in de keukenmachine. Snijd het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit en voeg toe.

Prak de pompoen en voeg toe. Laat de keukenmachine 1 min. draaien tot er een glad beslag is ontstaan. Voeg, om en om en in delen, de helft van de saus en het bakmeel toe. Schep er met een lepel 100 g cranberries door. Schenk het beslag in de tulbandvorm. 

Bak de tulband in het midden van de oven. Controleer na 60-75 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 5 min. in de vorm afkoelen.

Stort de tulband op een schaal. Verwarm de rest van de saus en schenk erover. Bestrooi met de rest van de cranberries. Laat de cake in 1 uur helemaal afkoelen.