Feestelijke cranberry tulband

Deze feestelijke cake ziet er niet alleen heel leuk uit maar smaakt ook nog eens heerlijk. De cranberry's en crème fraîche geven deze cake een fris en zuur tintje en hierdoor reen mooie balans tussen al het zoete geweld van de feestdagen. 

Ingrediënten

50 g suiker
70 g honing
100 gram boter
200 g crème fraîche 
3 eieren
rasp en sap van 1 sinaasappel
200 g bloem
2 tl bakpoeder
snuf zout
150 gram verse cranberries

Voor de topping
200 g cranberry's
60 ml water + 2 el
60 g fijne kristalsuiker + 2 el
Poedersuiker

Bereiden

Klop boter, honing en suiker romig. Voeg de eieren toe en mix tot deze zijn opgenomen. Voeg dan het sap en rasp van de sinaasappel toe en meng goed door elkaar. Mix de crème fraîche door het mengsel heen. Voeg bloem, zout en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag. Meng de cranberry's met een eetlepel bloem. Daarna voeg je de bebloemde cranberry's toe, spatel voorzichtig door het beslag.

Vet een tulbandvorm in met bakspray. Giet het beslag in de vormpjes. Bak de cake in 60 minuten op 175 graden. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en stort daarna op een rooster.

Maak intussen de gesuikerde cranberry's en jam. Doe in een steelpannetje met dikke bodem de suiker en water en breng al roerend aan de kook tot het suiker is opgelost. Voeg de cranberry's toe en laat 2 minuten zachtjes koken. Schep de hele cranberry's voorzichtig uit de pan op een rooster en laat afkoelen. De kapotte cranberry's laat je in de pan en kook samen met 2 el water tot een dikke jam. Druk de jam door een zeef en laat afkoelen. Schep 2 el suiker in een diep bord en schep portie voor porties de afgekoelde cranberry's erdoorheen zodat ze rondom bedenkt zijn met suiker.

Garneer de afgekoelde tulband met wat gezeefde poedersuiker en de gesuikerde cranberry's en jam.