Frambozen rabarber cake
Deze lekkere variant op de gewone rabarber cake krijgt door de frambozen een nog iets zoetere smaak. En door deze twee mooi gekleurde ingredienten krijgt de cake ook nog eens een subtiele roze kleur.
Ingrediënten
150 g suiker
250 g bloem
200 g rabarber, in kleine stukjes
2 handjes frambozen
100 g boter, gesmolten
100 ml yoghurt
1 citroen, geraspt
2 eieren
1 tl vanille extract
2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
Bakspray
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakevorm in.
Meng in een kom de suiker, bloem, bakpoeder, zout en citroenrasp door elkaar. Voeg de boter, eieren, yoghurt en vanille extract toe en meng goed door elkaar tot een glad beslag. Meng de rabarber door het beslag, spatel daarna voorzichtig de frambozen erdoor en schep in de cakevorm.
Bak de cake in ca. 60 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort daarna op een rooster en laat verder afkoelen.