Frisse sinaasappelcake
Deze fijne cake is heerlijk fris en erg makkelijk te maken.
Serveer deze eens op een zonnige dag met koffie en een glaasje Licor 45.
Ingrediënten
175 g boter, op kamertemperatuur
2 sinaasappels
200 g zelfrijzend bakmeel
1 1/2 tl bakpoeder
75 g lichtbruine basterdsuiker
75 g witte basterdsuiker
3 eieren, losgeklopt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in. Rasp de schil van 1 sinaasappel. Verwijder de schil van de sinaasappels en snijd partjes tussen de vliesjes uit. Snijd de partjes in kleine stukjes en vang het sap op.
Zeef meel en bakpoeder boven een grote kom. Voeg boter, suiker, eieren, sinaasappelrasp- en sap toe en meng tot een glad beslag. Spatel de sinaasappelstukjes erdoor. Schep het beslag in de vorm en bak in 45 minuten. Stort op een rooster en laat afkoelen.