Gamba avocado salade
Lekker, voedzaam en met goede vetten. Deze slanke maaltijdsalade maakt gezond eten wel heel makkelijk!

Ingrediënten
200 gram gekookte, gepelde garnalen
1 avocado
1 vleestomaat
1 teentje knoflook
1 halve rode ui
1 limoen
1 hand verse koriander
70 gram jonge bladsla
Bereiden
Pel de rode ui en snijd 'm in kleine blokjes. Doe in een kommetje. Voeg het sap van een halve limoen toe, gevolgd door 1 eetlepel olijfolie en zout en peper. Roer door elkaar en zet weg. Snijd de avocado en de tomaat in blokjes en de verse koriander in stukjes. Doe samen de de sla in een kom en meng door elkaar.
Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de garnalen en de knoflook kort om en om met wat peper en zout. Voeg de garnalen toe aan de kom, hussel alles goed door elkaar.Voeg tot slot de limoen/rode ui-dressing toe, roer door en verdeel de salade over 2 borden.
Iets minder 'lean' maar wel zo lekker: serveer er een biologisch pompoenpittenbroodje bij met wat olijfolie of humus.