Havermout muesli repen

Deze robuste repen zijn echte krachtbommetjes. Krokant en vol lekkere noten en zaden. Je kunt elk soort noten en pitten en zaden gebruiken die jij lekker vindt. 

Voor 12 repen

30 g boter
30 g witte basterdsuiker
35 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei
1 tl vanille extract
100 g havermoutmeel
65 g havermout
1 tl bakpoedersnufje zout
3 el grof gehakte noten
1 el zonnebloempitten
2 el rozijnen

Bereiden

Meng boter en suiker. Voeg dan het ei en vanille extract toe, mix tot een egaal mengsel. Meel, havermout, bakpoeder en zout- kun je tegelijk toevoegen, mix tot een plakkerig deeg. Voeg noten, rozijnen en zonnebloempitten toe en roer door.

Maak reepjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede plaat of in een eclairvorm. Bak de repen in 15 minuten op 190 graden of tot de randjes goudbruin kleuren. Laat ze een paar minuten op de bakplaat of vorm afkoelen zodat ze wat harder worden. Laat daarna verder afkoelen op een rooster.