Havermout-noten cake met appel
Deze gezonde cake bevat maar weinig suiker en zit vol energie door de havermout en noten. De appels maken 'm lekker sappig en fruitig.
Ingrediënten
150 g havermoutmeel
50 g grove havermout
100 g kwark
3 eieren
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 el honing
80 g gemengende ongezouten noten
3 appels
1 tl suiker
1/2 tl kaneel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng beide soorten havermout, eieren, kwark, bakpoeder, 1 tl kaneel en honing met een mixer tot een beslag. Hak de noten grof en meng er doorheen. Schil de appels. Rasp 2 appels grof en spatel door het beslag. Snij de andere appel in kleine blokjes. Roer suiker en 1/2 tl kaneel door elkaar. Meng de kaneelsuiker door de appelblokjes. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bestrooi met de appelblokjes.
Bak ca 50 minuten in het midden van de oven. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.