Havermoutkoekjes

Deze koekjes maak je in een handomdraai. Dit is het basis recept maar je kunt oneindig varieren. Gebruik voor een grovere koek hele vlokken havermout of doe er handje muesli of noten doorheen. Of wat dacht je van cranberries of rozijnen. Kortom, je kunt hier alle kanten mee op. O ja, en op gaan ze zeker, heel snel!

Voor 10-12 stuks

Ingrediënten

30 gram boter
50 gram fijne kristalsuiker
50 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei
1 tl vanille extract
100 gram bloem
65 gram havermout (fijn gemalen)
1 tl bakpoeder
snufje zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng boter en beide soorten suikers tot romig geheel met de mixer. Voeg dan het ei en vanille extract toe, mix tot een egaal mengsel. Doe vervolgens de bloem, havermout, bakpoeder en zout erbij en mix tot een plakkerig deeg.Maak je handen wat vochtig en vorm kleine balletjes van het deeg en leg deze op een plaat of rooster met een vel bakpapier. Je hoeft de balletjes niet plat te drukken. Bak de koekje in 12 - 15 minuten goudbruin. Laat ze even afkoelen op een rooster.

(naar het heerlijke recept van Laura's Bakery)