Knapperige ontbijtwafels
Heerlijke wafels die je aan tafel kunt beleggen met de heerlijkste ingredienten, zoals aardbeien, plakjes banaan, blauwe bessen of kiwi. Of voeg een bolletje ijs toe en je hebt een heerlijk dessert.
Ingrediënten
60 gram boter
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
1 ei
150 ml amandelmelk (of halfvolle melk)
1 snufje zout
50 ml water
Bereiden
Smelt de boter in een pannetje of magnetron. Doe het zelfrijzend bakmeel met vanillesuiker en zout in een kom. Voeg het ei toen samen met de gesmolten boter met melk en water. Roer tot het een glad beslag is. Het wafelijzer met een kwastje met olie invetten.
Schep ca 2-3 eetlepels beslag per wafel in het wafelijzer en bak de wafel in ± 3 min. goudbruin.
Leg de wafel op een schaal en bak op dezelfde manier nog 3 à 4 wafels.
Lekker met vers fruit, poedersuiker en honing.
Tip! Meng ook eens wat appelmoes of andere gepureerde vruchten toe aan het beslag.