Lemon curd cake

De topping met citrussmaak geeft deze luchtige cake een extra volle smaak. Makkelijk te maken en heerlijk bij een grote kop dampende thee.

Ingrediënten

Voor de cake
140 g zelfrijzend bakmeel
110 g boter op kamertemperatuur
95 g fijne kristalsuiker
2 eieren
1 tl citroen extract
3 flinke el lemon curd

Voor de topping
2 el fijne kristalsuiker
2 el citroensap
1 tl citroenextract
Rasp van 1 citroen of andere citrusvrucht

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Meng de suiker en boter luchtig en wit. Voeg een voor een de eieren en citroenextract toe en meng tot alles goed is opgenomen. Doe het zelfrijzend bakmeel erbij en meng tot een luchtig beslag. Roer de lemon curd erdoor en schep het beslag in een ingevette cakevorm. Bak ca. 50 min in het midden van de oven. Wordt de cake te donker? Dek hem dan af met aluminiumfolie.

Meng voor de topping de ingrediënten door elkaar. Als de cake gaar is, laat deze dan 5 minuten afkoelen in de vorm. Prik met een satéprikker enkele gaatjes in de bovenkant van de cake en giet de topping erover. Laat de cake 30 minuten afkoelen voordat je de vorm verwijderd. Laat vervolgens verder afkoelen.