Ontbijtkoek
Maak zelf je ontbijtkoek met dit super snelle recept. Vol heerlijke kruiden die de ontbijtkoek veel lekkerder doen smaken én ruiken dan de supermarktvariant. Nadat je deze een keer hebt gemaakt, wil je niet meer anders :-)

Ingrediënten
400 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl kaneel
1/2 tl kardemompoeder
50 g donker bruine basterdsuiker
50 g licht bruine basterdsuiker
75 g honing
75 g golden syrup
200 ml melk
Handig: keukenmachine met bisschopspatel
(gebruik anders een handmixer)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine. Gebruik bij de keukenmachine de bisschopspatel.
Mix voor ca. 3 minuten. Voeg klein scheutje extra melk toe als het deeg wat te stug is.
Bekleed een cakevorm met een reep bakpapier of vet goed in. Doe het beslag in de vorm.
Bak de ontbijtkoek ca. 55 minuten iets onder het midden van de oven.