Proteine appel rozijnencake

Deze eiwitrijke bananencake is gezoet met dadels en zit vol havermout, appel en rozijnen. Een absolute topper als je wat extra energie kunt gebruiken.

Ingrediënten

3 rijpe bananen
3 eieren
8 dadels
130 g havermoutmeel
1 eetlepel bakpoeder
2 scoops (56 g)eiwit poeder
3 tl kaneel
1 appel (in blokjes)
Handje rozijnen
Handje gehakte walnoten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden

Meng de droge ingrediënten bakpoeder, havermoutmeel, kaneel en eiwitpoeder in een kom.
Doe de dadels en bananen samen in een blender tot het een egaal mengsel is.
Klop de 3 eieren in een keukenmachine luchtig. Voeg de bananen/dadelpuree toe en meng kort door. Mix daarna de droge ingrediënten er door heen. Meng het geheel goed. Voeg hierna de gehakte walnoten, appel en rozijnen toe en giet het beslag in een cakevorm.

Bak in ongeveer 60 minuten mooi goudbruin.