Rabarbercake
De rabarber geeft iets friszuurs aan de cake en hij is snel klaar doordat je de rabarber gewoon rauw kan toevoegen. Door de yoghurt krijgt de cake een lekker lichte textuur en proeft hij niet zo vet.

Ingrediënten
200 g suiker
250 g bloem
150 g rabarber, in kleine stukjes
100 g boter, gesmolten
100 ml yoghurt
1 citroen, geraspt
2 eieren
1 tl vanille extract
2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
Bakspray
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakevorm in.
Meng in een kom de suiker, bloem, bakpoeder, zout en citroenrasp door elkaar. Voeg de boter, eieren, yoghurt en vanille extract toe en meng goed door elkaar tot een glad beslag. Meng de rabarber door het beslag en schep in de cakevorm.
Bak de cake in ca. 60 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort daarna op een rooster en laat verder afkoelen.