Rabarbersiroop

Rabarbersiroop is echt heel makkelijk zelf te maken en is ook nog eens erg lekker met verse munt of limoen en wat bruisend water. Of drink lekker een glaasje puur als zoet zomers drankje met een bite!

Ingrediënten (ca. 250ml)

300 g rabarber
1 el citroensap citroen
1 kaneel stokje
1 el suiker + 2 el suiker
4 dl water

Bereidingswijze

Doe de rabarber in een pan, samen met het water, het citroensap, het kaneelstokje en 1 el suiker. Laat de rabarber in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar stoven. Zeef de rabarber en vang het sap op. Doe het sap in een pan met nog 4 lepels suiker. Laat het sap zachtjes koken totdat het voor de helft gereduceerd is en de suiker opgelost is. Giet de rabarbersiroop in een schone fles en bewaar de siroop in de koelkast.

Heerlijk om puur te drinken of met bruisend water en ijsklontjes. Garneer met wat verse munt.
De overgebleven rabarber kun je in een cake verwerken of lekker als compote bij stoofvlees of door yoghurt serveren.