Yoghurt cake met appel en havermout
Laatst had ik ineens heel veel zin om te bakken dus kastjes, laatjes en koelkast geplunderd en iets creatiefs gemaakt. Het is een appel havermoutcake met Griekse yoghurt en banaan geworden. Een combinatie van gewone cake met iets extra's,
een soort hutseflutscake :-)
Ingrediënten
100 g boter
125 g Griekse yoghurt
100 g zelfrijzend bakmeel
100 g havermoutmeel
125 gram suiker
4 eieren
1 banaan
1 appel
1 tl vanille extract
Snufje zout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng in een kom de boter, suiker, vanille en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel en havermoutmeel toe aan het beslag. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt. Prak de banaan fijn. Doe deze samen met de yoghurt bij het beslag en meng goed door.
Giet het beslag in een met bakspray ingevette bakvorm. Snij de appel in dunne partjes. Steek de appelpartjes dakpansgewijs in het beslag. Bak de cake in 65-75 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de cake even afkoelen in de vorm voordat je deze op een rooster stort en laat hem volledig afkoelen.